login
Inicia sessió

register
Registra't

Els Intransigents de Catalunya

Febleses dels catalans

Hi ha moltes coses perilloses en aquesta vida. Però segurament, la més perillosa de totes, és el fet de PENSAR. Per pensar, l’home ha set menyspreat, perseguit, fins i tot assassinat al llarg de la història... pensar implica especular sobre una realitat que no tothom és capaç de discernir ni suportar.

Potser per això, pel perill que comporta, pel dolor que causa... l’opció més fàcil i més extesa ha set i continua sent la de no pensar.

Quan s’atansa algú parlant-ne en castellà, per exemple, el més fàcil és contestar-li en castellà, ignorar la violència implícita que contenen les seves paraules... Al capdavall tots sabem castellà, perquè no podem practicar-lo? Quin mal hi ha?... Si penséssim, ens adonaríem que milers de catalans han set esclafats i abatuts perquè avui nosaltres tinguem “l’insòlita fortuna” de dominar aquest idioma estranger, i llavors, ens rebel·laríem, ens negaríem a respondre; ofesos i indignats, seríem capaços de batre’ns amb qui ens desafia... ens sentiríem increpats, agredits... tindríem la necessitat de venjar-nos, de recuperar la nostra personalitat, la nostra llibertat, la nostra vida...

Però això no passarà mai. Els catalans continuaran donant per fet que saben castellà perquè és normal saber-lo,... i continuaran practicant amb delit l'idioma de qui els extermina.

Descartes va dir: penso, per tant existeixo.

Ara ja sabem perquè nosaltres, els catalans, no existim.

Comentaris (5)25-04-2015 18:51:28

lluna, 03-05-2015 18:55:46

Aixó que diu en Descartes és un error. En tot cas seria: com existeixo, penso.

lluna, 03-05-2015 18:55:49

Aixó que diu en Descartes és un error. En tot cas seria: com existeixo, penso.

miquelpugamiquelpuga blog, 04-05-2015 22:05:20

pensar,existir...existir,pensar...és el mateix. He passat uns dies a Penyiscola...perdó Peñiscola i m´ha agafat por,per de que els catalans arribem un dia a comportar-nos com la gra majoria de gent d´aquelles terres.

francesc, 17-04-2016 21:10:26

Molt divertit el blog, com l'Anglada però canviant musulmans per castellans.
Un apunt, jo no sóc castellà, sóc català i espanyol i amb molt orgull.
Salutacions, figures !!

(Anònim), 12-12-2017 18:31:27

Asco de supremacismo de piernas cortas.
Vuelva a Peñíscola. Incluso aventúrese alga más lejos. La ignorancia de los que son como usted se cura viajando, no mirándose el ombligo.

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: