login
Inicia sessió

register
Registra't

Els Intransigents de Catalunya

El nostre passat, la nostra força

El veritable patriotisme mira el passat esplendorós amb fervor, amb l’anhel de repetir grandeses i gestes heroiques, amb el desig de tornar a temps millors, quan la Nació era lliure i gloriosa, quan el seu nom era respectat i temut. Diuen que vivim ancorats en un passat que ja no existeix, que massa sovint girem els ulls cap a fets que no podem repetir i que per tant hem d’oblidar.

Pot un poble prescindir de la seva història? Pot un poble esborrar les seves glorioses victòries i la seva perduda llibertat, i adoptar només com a pròpia la present decadència i esclavitud? Pot un poble sobreviure i tenir futur, oblidant qui va ser en el passat? Pot un poble alimentar-se només d’un present eixorc inundat de fracassos i humiliacions?

Nosaltres creiem fermament que no.

Estimem Catalunya perquè és la nostra Pàtria, no li devem amor ni respecte només perquè va ser important o va petjar fort en la història, l’estimaríem igualment si mai el seu nom no s’hagués escrit amb or ni les seves gestes es recordessin avui encara.

Li mostrem passió perquè és l’única terra que du el nostre nom, l’única que s’ha empassat les despulles dels nostres morts, l’única que s’ha begut la sang dels nostres guerrers, l’única que guarda cada secret de la nostra raça.

L’estimaríem encara que la seva història fós farcida de fracassats, de traïdors o de desesperança. Som els seus fills, la devoció que li tenim no és a canvi de res, és lliure de pecat i injúria. Però professar-li amor a ultrança, no està pas renyit amb elogiar els seus triomfs, amb exalçar les seves victòries o amb enyorar la grandesa del seu passat esplendorós. Perquè hem de renunciar a aquells temps en que Catalunya no somniava ser lliure, sinó en esclafar aquells que volien arrabassar-li la llibertat? Perquè hem d’oblidar aquells anys en que les nostres espases vetllaven lluentes la Pàtria dels catalans? Perquè no enyorar aquella època en que profanar la nostra terra tenia un preu que pocs enemics es veien amb cor de pagar? Perquè no podem recordar-ho, sentir-ho,... olorar aquell valor, aquell braó, aquell patriotisme desfermat?

Anhelem la llibertat, però també la grandesa. Anhelem marcar fronteres, però també tenir la raó i la força per protegir-les. Som tradicionalistes? Estem ancorats al passat? No, el passat és la nostra arma; és l’esperança que fa aixecar les cames que espanya ha tombat, és el nostre xiscle de guerra i de victòria, és el valor que encara tenim per vèncer els nostres enemics i fer eterna la nostra sang.

No ens aferrem al passat, només l’arrosseguem per suportar el present i per marcar els fonaments del nostre futur.

No oblidem qui som, perquè la nostra força, la nostra determinació i la nostra victòria, en depenen.

Si admirar el passat és pecar, llavors, reconeixerem gratament haver pecat per la Pàtria.

Comentaris (2)20-01-2012 21:25:10

Narcs, 23-04-2012 11:09:41

Catalans us necessitem en aquest simulador Politico-Militar i Econòmic Gratuït!
Ajuda a la nostra comunitat de Catalans a aconseguir la independència en aquest brillant simulador!
Enllaç al joc:
http://www.erepublik.com/en/referrer/Naboal

Charnego, 03-04-2016 01:08:46

Propuesta Himno Nacional de Catalunya
https://www.youtube.com/watch?v=9rVTPhZriag

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: