login
Inicia sessió

register
Registra't

Els Intransigents de Catalunya

Perquè no vam votar

Uns es pregunten perquè no hem votat en aquestes eleccions forasteres. D’altres, menyspreen la nostra posició davant uns comicis estrangers que hem decidit ignorar. Per aquells que avui encara no entenen que ens haguem mantingut al marge d’aquesta comèdia que fa dècades i segles que es representa, oferim la nostra pròpia versió dels fets.

espanya frisa perquè juguem amb ella; mentre nosaltres movem les fitxes del seu joc, no l’estarem refusant ni apartant; sinó que l’estarem admetent, l’estarem legitimant. Mentre llancem els daus damunt el seu tauler, ella se sent segura, percep la nostra incapacitat d’iniciar un joc nou i nostre.

Nosaltres anem jugant, movem fitxes i quan sembla que hem de guanyar, resulta que les regles fan recular la nostra posició fins a casa; quan sembla que tenim la victòria a l’abast, ens maten i hem de tornar a néixer. I renéixer, sortir de casa, ens costa; els daus semblen enemics nostres, i espanya sempre tira dos cops, eufòrica d’una ratxa fingidament espontània. I nosaltres vinga provar-ho, vinga intentar vèncer amb les regles que no ens permeten guanyar mai, ... espanya ens esgota, ens exprimeix la força, l’empenta i l’obstinació a base d’esclafar-nos amb les regles d’un parxís on només pot guanyar ella.

Cada cop més dèbils, els catalans que han decidit jugar al joc d’espanya, demanen l’aprovació, la confiança i fins i tot la participació d’aquells que fa temps que van deixar els daus damunt la taula farts de semblar espanyols. I quan aquests pocs que no acaten les regles castellanes es neguen a empentar les cames espantadisses i fràgils dels seus compatriotes ludòpates i encegats; els que ja semblen espanyols de tant jugar-hi, s’ofenen, s’indignen i creuen veure traïció en els rostres d’aquells que encara fem cara de catalans.

Continueu gastant la vostra força en un tauler on no guanyareu mai; nosaltres, l’obstinació i l’empenta les guardem per un joc on els catalans marquem les regles, un joc on només Catalunya pot guanyar, un joc on castella i frança se’n hauran de tornar cap a casa i on cap dau els hi donarà l’oportunitat de sortir-ne mai.

Quan el primer i l’últim català comprenguin que l’única manera de sortir d’espanya és ignorar-la, prescindir-ne i fer la nostra via sense oferir-li el més mínim pacte, aquell dia, el joc d’espanya s’haurà acabat.

Els Intransigents de Catalunya

Comentaris (1)29-11-2011 08:24:37

marc, 28-02-2017 14:47:38

Iluminados per les subvencions, a currar

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: